Nederlands in het Beroepsgericht Onderwijs : Eindrapport

'In het beroepsgericht onderwijs zitten veel leerlingen die problemen hebben met taal en lezen. Worden leraren-in-opleiding voldoende voorbereid om hiermee om te gaan? Dat onderzochten het Instituut voor Taalonderwijs en Taalonderzoek Amsterdam (ITTA) en het Centrum voor Taal en Onderwijs (CTO) in opdracht van de Nederlandse Taalunie. In het onderzoek is gekeken naar lerarenopleidingen Nederlands, kappersvak en autotechniek.' (Bron: Taalunieversum)

In het kader van dit onderzoek werden opleidingen aan hogescholen en CVO's in Vlaanderen onder de loep genomen. Wil je meer lezen over dit onderzoek? Ga dan naar deze webpagina van de Nederlandse Taalunie en download het onderzoeksrapport. 

De volledige referentie van het rapport is: Frijns, C., Litjens, P., Verheyden, L. (2013). Onderzoek Nederlands in het Beroepsgericht Onderwijs. Eindrapport. Leuven/Amsterdam: Centrum voor Taal en Onderwijs/Instituut voor Taalonderzoek en Taalonderwijs Amsterdam.

Carolien Frijns
Andere functie

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
secundair 1e graad b
bso 2e, 3e, 4e graad
tso 2e, 3e, 4e graad
Nederlands
lerarenopleiding
volwassenenonderwijs
Info
Artikel
Gepubliceerd: 08-04-2014
Categorie
Onderzoeksresultaat
Trefwoorden
autotechniekberoepsgericht onderwijseindrapportkapperNederlandstaalbeleidtaaldidactiektaalontwikkelend lesgeventaalvaardigheidtalen