Stel KlasCement voor aan je collega's

Een initiatief of een project voorstellen aan mensen is steeds een opdracht die nooit eindigt. Zo is het ook met onze portaalsite KlasCement. Wij trachten zo nadrukkelijk mogelijk overal op het internet onze portaalsite voor het onderwijs voor te stellen.

Tijdens activiteiten en initiatieven staan wij er met folders, brochures en affiches. Maar ook de promotie van de gebruikers zelf is van groot belang.

Ben jij een gebruiker van KlasCement en ben je reeds een tijdje vertrouwd met de opbouw van ons portaal. Toon dan ook de mogelijkheden aan jouw collega's. Persoonlijke informatie doorgeven en persoonlijk KlasCement voorstellen aan jouw collega's heeft een veel grotere invloed dan een onpersoonlijke en naamloze folder of affiche.

Deze week konden wij dit nog maar eens ondervinden. Peter Cornelis, nieuwe KlasCement-gebruiker sinds 23 februari, voegde maar liefst 31 nieuwe bijdragen toe tijdens het weekend. Wij schrijven hem een bericht via email en in zijn antwoord lezen we: "Via mijn collega's Dirk Van Goethem en Luc Vandewalle heb ik kennis gemaakt met KlasCement en vind dit een vrij goed initiatief. Het zou jammer zijn de bruikbare lessen of presentaties gewoon op de computer te laten staan en er dan niks meer met te doen..."

Deze drie mensen werken samen in dezelfde school. Zij stuurden samen maar liefst 56 bijdragen in deze maand. Goed voor meer dan 70 presentaties en lesdocumenten voor technische vakken en praktijk. Waarvoor we natuurlijk heel dankbaar zijn!

Welk groepje collega's laat zich uitdagen en volgt met insturen van hun bijdragen?

Onderschat je eigen overtuigingskracht niet! Via mond-aan-mond promotie verspreid jij ook de gedachte achter KlasCement: samen delen en samen gebruiken. Ik gebruik het woord 'promotie' en niet het woord 'reclame' dat voor heel veel mensen een negatieve klank heeft. Brievenbussen en mailboxen (spam) zitten vol met reclame. KlasCement is in ieder geval dankbaar voor deze waardevolle initiatieven die van jullie uitgaan.

willy vermaelen
Andere functie

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
niet niveaugebonden
Niet vakgebonden
Info
Artikel
Bijgewerkt: 31-03-2009
Categorie
Informatie - Bespreking
Trefwoorden
bijdragedelendocumentKlasCementmetaalportaalpraktijkpresentatiepromotietechnischwebsite