LEGO CAT International

Samen met internationale partners en de LEGO company exploreert VTI Veurne de mogelijkheden van LEGO mindstorms nxt en LEGO binnen het onderwijs.

Een invulling van "experimentele mechanica en elektriciteit" is één van de belangrijke invalshoeken. Bovenal is het een project waarin, op een vakoverschrijdende manier, de principes van techniek en technologie op een attractieve en uitdagende manier worden gepresenteerd voor leerlingen uit de tweede graad. De LEGO-robot vormt de link tussen taal en techniek, tussen ICT en creativiteit.

Het doel is lessenreeksen te ontwerpen waarin de leerling zelfstandig en kritisch op zoek gaat naar de hoekstenen van de technologie.

Het project is gericht op het ontwerpen van lesmateriaal voor de eerste en tweede graad. Voor de eertse graad gaat het om een basiscursus omtrent het gebruik van de robot in de lessen ICT. Voor de tweede graad mikken we op een invulling van experimentele mechanica en het vak elektriciteit. Uiteindelijk moeten leerlingen uit de derde graad creatief aan de slag kunnen gaan met het programmeren van de NXT-robot met Labview. En dit in het kader van hun geïntegreerde proef.

Wie interesse heeft kan terecht op www.vtiveurne.be. Rechts klikken op het internationale icoon brengt je op de site.

Wie in zijn lessen met LEGO NXT werkt of zich geroepen voelt om een steentje bij te dragen kan ons contacteren via info@vtiveurne.be

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
secundair 1e graad a
aso 2e, 3e graad
tso 2e, 3e graad
InformaticaMedia en communicatie - Sociale vaardighedenElektriciteit - ElektronicaMechanica - Pneumatica - Hydraulica - Meet- en regeltechn.
Info
Artikel
Gepubliceerd: 12-03-2008
Nummer: 4983
Categorie
Praktijkvoorbeeld/verhaal
Trefwoorden
eTwinningICT programmeren techniek robot internationaalLEGO CAT Internationaltechniektalen