Brief van de koning : Actieve stadstour bij Educatief Beleefparcours Groote Oorlog


Bron

De actieve Stadstour ´Brief van de koning´ is een aanvullende activiteit bij het Educatief Beleefparcours ´Antwerpen bouwt bruggen 1914-2014´. De Stadstour kan ook prima zonder bezoek aan het Beleefparcours bewandeld worden.

De Stadstour is uitgewerkt op het niveau van leerlingen uit het 5de en 6de leerjaar basisonderwijs (9 t/m 12 jaar), maar is ook geschikt voor scholieren van lagere graden in het lager onderwijs (3de en 4de studiejaar), begin middelbaar ( 1ste en 2de middelbaar) en andere jeugdgroepen.

Het Vredescentrum wil met de Stadstour ´Brief van de koning´ deelnemers actief betrekken bij maatschappelijke thema’s als vrede, conflict, (oorlogs-)migratie en integratie.

Belevingsaspecten en educatieve doelstellingen vormen het uitgangspunt. Vertrekkend vanuit Antwerpen tijdens de Eerste Wereldoorlog kijken we naar hedendaagse en actuele thema´s. Wat is er veranderd? Wat is er nog steeds herkenbaar? Aan de hand van verschillende opdrachten komen de deelnemers telkens meer te weten over de ander, zichzelf, verleden en heden van de stad Antwerpen, gelinkt aan de bovenstaande thema’s.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
lager 5e, 6e leerjaar
secundair 1e graad a en b
Niet vakgebonden
Info
Artikel
Gepubliceerd: 12-08-2014
Nummer: 49865
Categorie
Informatie - Bespreking
Trefwoorden
AntwerpenBeleefparcoursbelevingbrief van de koningGroote OorloghandleidinghedenherinneringseducatieintegratiemigratieopdrachtenstadstourverledenwandelingWOI