Drie Vlaamse scholen winnen Europese prijzen

Tijdens de jaarlijkse eTwinning conferentie in Boekarest van 14 tot 16 maart vielen drie Vlaamse scholen in de prijzen. De jury koos acht finalisten in vier categorieën uit meer dan 400 inzendingen vanuit heel Europa. Het Sint-janscollege uit Poperinge haalde de eerste prijs in de categorie 15 tot 19 jaar. De Vrije Basisschool uit Meulebeke en Sint-Ursula-instituut uit Onze-lieve-vrouw-waver gingen met de tweede prijs in de categorie 6 tot 12 jaar en 12 tot 14 jaar naar huis. De leerkrachten mochten hun prijscertificaat ontvangen uit handen van Jan Figel, lid van de europese commissie en verantwoordelijk voor onderwijs, opleiding, cultuur en jeugdzaken.

Eerste prijs leeftijd 15-19 jaar: Planète Ados

  • Ria De Wilde, Sint-Janscollege Poperinge,
  • partnerschool Liceo Scientifico ‘f. Cecioni', Italië.

De jury vond: ‘dit is een heel rijk project, waarin de jongeren niet alleen een heleboel van elkaar geleerd hebben, maar ook creatief hun mening hebben uitgedrukt met een hele reeks aan media, waaronder strips, bloggen en podcasts.'

Tweede prijs leeftijd 6-10 jaar: Kids hand in hand

  • Lieven Van Parys, Vrije Basisscholen Meulebeke,
  • partnerscholen uit Slovenië, Estland, Slovakije, Spanje en Hongarije.

De jury vond: ‘dit project laat zien hoe heel jonge leerlingen zichzelf en hun emoties kunnen uitdrukken op een knappe visuele manier zonder taal. een eenvoudig en begaan project.'

Tweede prijs leeftijd 11-14 jaar: Aspects of religion in Europe

  • Hilde Van Ouytsel, Sint-ursula-instituut Onze-lieve-vrouw-waver,
  • partnerscholen uit Denemarken en Griekenland.

De jury vond: ‘dit project is heel dapper in zijn poging naar een onderwerp te kijken dat vaak de basis is voor vooroordelen, en al doende biedt het een variëteit aan manieren om leerlingen aan te moedigen om op een niet-oordelende manier iets te leren over het geloof vanuit verschillende standpunten.'

Als prijswinnaars mogen de leerlingen en leerkrachten van het project Planète @dos in mei deelnemen aan een vierdaags eTwinning kamp op een zonnige bestemming in Europa. De prijs voor de Vrije Basisscholen uit Meulebeke en Sint-Ursula-Instituut uit Onze-lieve-vrouw-waver zijn audiospelers voor de hele klas.

De prijsuitreiking vond plaats tijdens de jaarlijkse eTwinning conferentie in Boekarest. het thema van de conferentie van dit jaar was ‘de interculturele dialoog bevorderen' en het evenement werd door bijna 400 deelnemers uit heel Europa bijgewoond.
De conferentie werd geopend door Jan Figel', lid van de Europese Commissie, waarna een reeks plenaire discussies volgden met verschillende sprekers die in het onderwijs in Europa actief zijn.

Daarnaast was er een grote tentoonstellingsruimte, waar de finalisten en de nationale ondersteuningsdiensten hun activiteiten tentoonstelden, en tevens was er een volledig programma van workshops over verschillende aspecten van eTwinning.

Bekijk de foto's en de conferentie-weblog.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
niet niveaugebonden
Niet vakgebonden
Info
Artikel
Gepubliceerd: 18-03-2008
Categorie
Informatie - Bespreking
Trefwoorden
conferentieeTwinningEuropese prijzenprijsuitreikingprijzenVlaamse scholenwedstrijdtalen