Flipboard : Maak je eigen magazine

Als leerkracht lees je vaak interessante dingen over je vakgebied, maar soms is het te kort dag om al die info in je lessen te verwerken. Je kan artikels meegeven of cursisten de link doorsturen, maar heel handig is dat niet. Wat als je al die actuele info in een overzichtelijk magazine zou kunnen presenteren?

Met Flipboard kan dat, maar je moet wel over een mobiel apparaat (smartphone of tablet) beschikken om via de app (Android, iOS, Windows, Kindle) een account aan te maken. Dat gaat vreemd genoeg niet via het web. Eens geregistreerd, kan je wel online inloggen op de Flipboard editor.

Hiermee kan je magazines aanmaken via de app of de online editor.
Klik op ‘Magazine maken’ en geef het tijdschrift een aantrekkelijke titel + beschrijving. Breng het onder bij de geschikte categorie en kies of je het privé of publiek wil houden.

Nu heb je alleen nog leesvoer nodig om je magazine te stofferen. Daarvoor voeg je de Flipboard bookmarklet toe aan je browser. Je sleept de knop naar de bladwijzerbalk en daar zie je dan een knop verschijnen met ‘+ Flip it’. Telkens je een interessant artikel leest, kan je daarop klikken en kiezen aan welk magazine je de tekst zal toevoegen. Dat gebeurt automatisch.

Flipboard bookmarklet

Je kan ook foto’s (Flickr, Pinterest, …), audio (Soundcloud) en video (YouTube, Vimeo) toevoegen aan je magazine. In de editor kies je welk verhaal de ‘cover story’ wordt. Door artikels te verslepen bepaal je ook de volgorde waarin ze verschijnen in het magazine, Flipboard zelf zorgt voor een lay-out. Artikels verwijderen doe je door op de prullenbak te klikken.

De editor biedt de mogelijkheid om mensen uit te nodigen mee te werken aan jouw magazine via ‘Nodig bijdragers uit’. Dat betekent dat je met meerdere leerkrachten een magazine kan bestieren, maar je zou ook groepjes cursisten kunnen laten samenwerken rond bepaalde thema’s.

Je kan je magazine verspreiden via e-mail en sociale media. Lezers kunnen zich ook abonneren. Je krijgt in het overzicht bij elk magazine ook info over hoeveel artikels je magazine bevat, hoeveel verschillende lezers het bekeken hebben en hoeveel artikels ze overgenomen hebben (Flips).

Nodig medewerkers uit

 

 

 

 

 

Jeroen Hendrickx
Leerkracht, ICT-coördinator

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
aso 2e, 3e graad
bso 2e, 3e, 4e graad
kso 2e, 3e graad
tso 2e, 3e, 4e graad
lerarenopleiding
hogeschool
universiteit
volwassenenonderwijs
Niet vakgebonden
Info
Artikel
Gepubliceerd: 28-10-2014
Nummer: 51246
Categorie
ICT-tip
Trefwoorden
artikelcreatiefFlipboardmagazineonlineonline samenwerkentijdschriftwerkstuk

Ontdek ook