Boekproject : Spoken losgebroken

In Spoken losgebroken brengt Bas samen met zijn ouders de vakantie door in een Schots kasteel. Al gauw merken ze dat het er spookt. Dit zorgt voor een boel grappige, maar ook spannende toestanden.

Spoken losgebroken van Dirk Dobbeleers is bedoeld voor kinderen die niet graag en niet zo vlot lezen. Ze hoeven met dit boekje niet alleen aan de slag. Sommige hoofdstukken kunnen zelf worden gelezen, andere zijn om voor te lezen of samen te lezen met behulp van ouders, grootouders, een grote broer of zus, de babysit.

De hoofdstukken die de kinderen zelf moeten lezen hebben een lager AVI-niveau (AVI-4-6) dan de hoofdstukken die voorgelezen worden (AVI-5-8). De AVI-normering (uitgevoerd door het CISO) is bepaald volgens het klassieke maar ook volgens het nieuwe systeem.

Op school kan een oudere leerling of een leerkracht helpen. Lukt dat niet, dan is er ook nog de luister-cd. Daar staat de volledige tekst van het boekje op. Met een echt spokenlied er bovenop (ook in karaokeversie).

Op het einde van het boek vind je bovendien een brochure waarmee het kind stap voor stap een boekverslag over het verhaal leert maken. Ideaal voor hoekenwerk of voor gebruik samen met de GOK-leerkracht of de zorgcoördinator.

Lies Van Laere
Leerkracht, ICT-coördinator

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
lager 1e, 2e leerjaar
bulo
Nederlands
Info
Artikel
Bijgewerkt: 25-05-2009
Categorie
Informatie - Bespreking
Trefwoorden
BasboekboekprojectDirk DobbeleersdobbeleerslezenSpoken losgebrokentutortutoringtutorlezentalen

Ontdek ook