eTwinning-project : Vis ma Vie

logo
Bron

Het eTwinning-project Vis ma Vie creëert voornamelijk een elektronische omgeving waarbinnen Vlaamse jongeren uitgebreid kennis kunnen maken met hun Griekse leeftijdsgenoten en op die manier de kans krijgen om zich in te leven in het leven van die Griekse jongeren.  Vandaar trouwens de titel Vis ma Vie... (Be)leef mijn leven!

Het project heeft twee grote doelstellingen.  Enerzijds wil het de leerlingen de kans bieden om hun kennis van het Frans als vreemde taal op een creatieve manier te gebruiken. Anderzijds wil het de Vlaamse jongeren een beeld geven van de leefwereld van andere Europese leeftijdsgenoten. Door de veelheid aan communicatietechnieken en invalshoeken en de grote verscheidenheid aan themata kunnen zowel de Griekse als de Vlaamse jongere zich inleven in de leefwereld van de andere.

Ondertussen werd een reële ontmoeting tussen beide klasgroepen zelfs mogelijk als gevolg van dit projectwerk.  Tijdens een studiereis van één week naar Parijs brachten de 24 Griekse leerlingen en hun drie leerkrachten een bezoek aan onze school.  Er werd een dagvullend Gastprogramma Griekenland uitgewerkt dat al op de vooravond begon in Rijsel... 

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Renaat Devos
Leerkracht