Het verhaal van 101 uitvindingen

Broodroosters, televisietoestellen, auto's, computers, chocolade, het toilet, straaljagers én zelfs je kleren... Het is er allemaal dankzij het werk van geniale uitvinders. Maar weet jij wanneer het wiel werd uitgevonden of wie ons leerde telefoneren? en hoe hebben al die uitvindingen ons leven beïnvloed? Het boek Het verhaal van 101 uitvindingen neemt je mee in de tijd en geeft je een antwoord op al deze vragen.
Je leest over traditionele uitvindingen zoals de hamer, het vuur, het wiel, de telefoon, de luchtvaart, de computer.... Achteraan het boek lees je alles over enkele van de grootste uitvinders van ons eigen land. Maar er komen ook heel wat andere onderwerpen aan bod zoals het verhaal van de spijkerbroek, de pleister, de slimme balpen en zelfs over kauwgom. ook toiletpapier is er niet zomaar gekomen. er ging een hele weg van experimenteren met bladeren, gras, sponzen en kranten aan vooraf...

Het verhaal van 101 uitvindingen is verkrijgbaar in de betere boekhandel en is een uitgave van Standaard Uitgeverij (adviesverkoopprijs: € 13,95). Het boek is geschreven door Anna Claybourne, met illustraties van Adam Larkum. Geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar.

 

Marc Gorremans
Leerkracht, Ander

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
lager 5e, 6e leerjaar
bulo
Wetenschappen en techniek
secundair 1e graad a en b
Techniek (technologische opv.)FysicaPAV - MAVO - GASV - ASPV
Info
Artikel
Bijgewerkt: 25-05-2009
Nummer: 5526
Categorie
Informatie - Bespreking
Trefwoorden
101 uitvindingentechnologieuitvinderuitvindingverhaal