SMART Board : Notebook 10 beschikbaar

SMART heeft versie 10 van de Notebook software uitgebracht. Het pakket is gevoelig uitgebreid ten opzichte van versie 9.7.

Heb je een SMART Board in je school? Download de software dan vandaag nog via http://www2.smarttech.com/st/en-us/support/downloads/sbs/nbsv10wineval.htm!

Hieronder vind je een aantal nieuwe eigenschappen van de software:

tabelgereedschap - creëer moeiteloos tabellen vanaf de werkbalk van notebook en voeg daarna tekst afbeeldingen en objecten in elke cel of gebruik hiervoor slepen en neerzetten. Je kunt ook afzonderlijke cellen toevoegen of wissen om asymmetrische tabellen te creëren.

objectanimatie - animeer een notebook-object met effecten als fade in, vliegen of draaien. 

paginaopname - onderwijs een concept met behulp van notebook en neem elke stap op. Bij het afspelen zien de studenten alleen de opmerkingen.

magische pen - gebruik dit drie-in-één-gereedschap voor aanbrengen van een spotlight in een afbeelding of voor het inzoomen of vergroten, of schrijf aantekeningen die in 10 seconden verdwijnen.

actieve uitlijning - maak een notebook-pagina aan met dit gereedschap dat objecten heel precies uitlijnt ten opzichte van andere objecten.

vorm-pen - teken elke gewenste vorm uit de vrije op het interactieve whiteboard van smart board en de software zal het herkennen en perfectioneren.

thema's - creëer ontwerpfuncties zoals lettertype, achtergrondkleur en afbeeldingen en verwerk deze in notebook-pagina's.

paginagroepen - verdeel de pagina's van een notebook-bestand in groepen. Sleep pagina's naar de groepen, voeg nieuwe pagina's toe en geef per keer één groep weer in de paginasorteerder.

eigenschappen - gebruik het nieuwe eigenschappen-tabblad om de lijnstijl, opvuleffecten en animatieopties te wijzigen, en dat alles vanaf één plaats.

meer content - meer dan 100.000 nieuwe stukjes content die gemakkelijk kunnen worden doorzocht in de galerij van notebook.

verbeterde ondersteuning - een geactualiseerd hulpstation voor leraren is direct toegankelijk via het welkomstcentrum van notebook. Het station biedt toegang tot honderden lesactiviteiten en andere hulpmiddelen waarmee leraren nog gemakkelijker lessen kunnen ontwerpen. 

Waarom Notebook gebruiken op een SMART Board en geen ander softwarepakket?  Alleen Notebook is specifiek ontwikkeld voor het SMART Board en laat toe alle hardwarefuncties op een intuïtieve manier te gebruiken. Bovendien is een Notebook-licentie voor alle leraren van de school inbegrepen bij de aankoop van een SMART Board. Notebook 10 is ook future-proofde nieuwe updates zijn inbegrepen in de prijs en Notebook 10 voorziet integratie met het Senteo responssysteem en de SMART documentencamera.

Ben Jochems
Ander

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
niet niveaugebonden
Niet vakgebonden
Info
Artikel
Bijgewerkt: 03-03-2009
Categorie
ICT-tip
Trefwoorden
afbeeldingdigitaal lesmateriaaldownloadflash animatiegalerijleerobjectnotebookSMART BoardSMART Board lessoftwaretoolkit