Boekbespreking : Eenvoudig aangepast

Modem geeft deskundige en onafhankelijke informatie en advies over communicatiehulpmiddelen en computeraanpassingen. Alle personen met een beperking kunnen bij Modem terecht voor vragen over communicatiehulpmiddelen, aangepaste software en andere computeraanpassingen. Alleen de doelgroep blinden en slechtzienden kunnen niet in dit centrum terecht. Voor hen bestaan er echter andere centra, vergelijkbaar met Modem. Niet alleen personen met een beperking, maar ook andere betrokkenen (bijvoorbeeld ouders, leerkrachten, begeleiders, ergotherapeuten, logopedisten, kinesitherapeuten of maatschappelijk assistenten) kunnen zeker met hun vragen bij Modem terecht.

Adviesverlening en informatieverspreiding zijn de belangrijkste opdrachten van Modem. Dit gebeurt vooral via consultaties in de demonstratieruimte in Wilrijk. Een consultatie kan op verschillende manieren tot stand komen. Eenvoudige vragen (bijvoorbeeld wat de vorderingen zijn binnen het domein van spraakherkenning) kan je telefonisch of via e-mail stellen. Ook documentatie kan je gemakkelijk via deze kanalen aanvragen.

Modem draagt onafhankelijk advies hoog in het vaandel. Het koopt dus de producten aan bij de verschillende firma's. Op die manier vormt het team zich een gefundeerde en neutrale mening over het product.

In de map Eenvoudig aangepast stelt het Modem-team haar expertise beschikbaar aan een ruimer publiek. Omdat het ondervonden heeft dat de kennis van communicatiehulpmiddelen en computeraanpassingen niet voor handen is bij de mensen die ze nodig hebben.

De bespreking van Eenvoudig aangepast door Lieven Coppens vind je hier in een afdrukbaar document.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
kleuter 3, 4, 5 jaar
lager 1e, 2e, 3e, 4e, 5e, 6e leerjaar
bulo
secundair 1e graad a en b
aso 2e, 3e graad
bso 2e, 3e, 4e graad
kso 2e, 3e graad
tso 2e, 3e, 4e graad
buso
lerarenopleiding
Niet vakgebonden
Info
Artikel
Gepubliceerd: 20-05-2008
Onderwijsbehoefte
Algemeen
Categorie
Informatie - Bespreking
Trefwoorden
aanraakschermboekbesprekingcommunicatiecommunicatiemapcompenserende softwarecomputermuisoverhoorsoftwarepictogramtoetsenbordvoorleessoftwareleerzorg