Word Web Wonder : prijsuitreiking 2008

Op woensdag 7 mei had in het Leuvense Imec een corporate tentoonstelling plaats van RVO-Society (waarover verder later op kc meer). Geen gewone fototentoonstelling.

Voor de gelegenheid ontwikkelde RVO-Society nieuwe rfid-technologie die de bezoeker met digitale gids of pda (personal digital assistant) voorziet van multimediale informatie over haar corporate verhaal.

Eerder die dag had ook de 3de prijsuitreiking plaats van wordwebwonder, een internetproject van rvo-society en dns be, gecombineerd met een spannende kwis waar jong en oud zijn technologische kennis test.

Wordwebwonder is een samenwerking tussen RVO-Society en DNS be en leert jongeren de achterliggende logica van websites, internettechnologie en .be- domeinnamen beter begrijpen. Alleen met deze achtergrondkennis kunnen jongeren immers in staat zijn goede websites te bouwen, zo luidt het bij beide organisaties. 30 vlajo-miniondernemingen, 7 klassen uit het secundaire, en 11 vakdeelnemers uit het basisonderwijs streden afgelopen jaar om titel van beste websitebouwer.

Het was een erg boeiende namiddag. Ook heel wat genodigden uit de onderwijswereld (o.a. Inspecteur Basisonderwijs regio Leuven Mijnheer Frans Soudan) en andere uit de verschillende onderwijskoepels en bedrijfswereld, media en ...de kinderen, jongeren zelf!

Daar mocht KC getuige van zijn. Alles wat innoverend is en op onderwijs wil focussen, m.a.w. dus een mooie meerwaarde wil/ kan bieden, moet een plaatsje krijgen op KC. 

Misschien doet u volgend jaar ook mee...

Steven Duyver
Leerkracht

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
lager 3e, 4e, 5e, 6e leerjaar
Wetenschappen en techniekLeren leren
secundair 1e graad a en b
aso 2e, 3e graad
bso 2e, 3e, 4e graad
kso 2e, 3e graad
tso 2e, 3e, 4e graad
Media en communicatie - Sociale vaardighedenTechniek (technologische opv.)
Info
Artikel
Bijgewerkt: 02-11-2010
Categorie
Informatie - Bespreking
Trefwoorden
domeinnaamimecinnovereninternetsiteleren lerenpdaprijsuitreikingrfidrvotechnologieVLAJOwedstrijdWord Web Wonder