De Weg : Vertelconcert over vluchten uit de Sovjet-Unie

'De Weg' is een vertelconcert door harpiste en zangeres Ekaterina Levental en kunstenaar Chris Koolmees. Ekaterina vertelt hierin het verhaal van haar vlucht uit de voormalige Sovjet-Unie 20 jaar geleden.

Over haar weg, van land naar land, met vallen en opstaan, en de moeilijke periode die zij als tiener doormaakte. Haar verhaal maakt inzichtelijk wat de werkelijkheid van het verlaten is. Hoe vluchten de grond onder je voeten weghaalt, letterlijk en figuurlijk en tegelijkertijd nieuwe deuren opent naar de toekomst met nieuwe perspectieven.

Het verhaal wordt verteld en geïllustreerd met muziek, die de emotionele kant voelbaar maakt. Ekaterina vertelt, zingt en begeleidt zichzelf op de harp. Het concert is geschikt voor een publiek vanaf 10 jaar.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
secundair 1e graad a en b
aso 2e, 3e graad
bso 2e, 3e, 4e graad
kso 2e, 3e graad
tso 2e, 3e, 4e graad
Muzikale opvoeding - MuziekPodiumkunsten - Theater Dans BalletGedrags- en cultuurwetenschappenGeschiedenis - ArcheologieLevensbeschouwing (erkende godsdienst, zedenleer)Politieke en sociale wet. - MaatschappijleerWijsbegeerte en moraalwetenschappenNederlandsPAV - MAVO - GASV - ASPV
privésector
Info
Artikel
Gepubliceerd: 22-10-2015
Nummer: 60746
Categorie
Informatie - Bespreking
Trefwoorden
angstemotieherinneringherinneringseducatiehoopkindKoude OorlogmachteloosmonoloogmuziekSovjet-UnietheatertienertoekomsttoneelvernederingvertelconcertvluchtenWeg