90.000 gebruikers voor KlasCement : Lid in de bloemetjes

Brussel/Leuven Dinsdag 10 november 2015 14.00 uur

Een delegatie van het KlasCementteam verrast vandaag leerkracht Elke Vander Elst in de school voor buitengewoon onderwijs Windekind in Leuven. Elke krijgt een waardebon en enkele boeken.

Elke heeft al vele mooie bijdragen geleverd aan het online leermiddelennetwerk KlasCement.net waar leerkrachten lesmateriaal en praktijkvoorbeelden met elkaar delen. Onder andere Het grote pennenzakkenspel, waarmee leerlingen leren samenwerken, is van haar hand. De bijdrage haalde in twee jaar 8000 hits.

Leraren zoeken voor hun leerlingen lesmateriaal dat 'werkt' en dankzij de inzet van tienduizenden anderen vinden ze daar bij de educatieve website KlasCement inspiratie voor .De website KlasCement.net bereikte eind oktober 2015 de mijlpaal van 90 000 leden.

“Tienduizend nieuwe leden in enkele maanden tijd , dat vieren we natuurlijk graag,” zegt Bea Claeys, projectcoördinator van dit succesrijke initiatief voor en door het onderwijs. “Elke is een prima vertegenwoordiger van de 89.999 andere collega’s op KlasCement.net. We zetten haar dan ook graag in het zonnetje. Ze symboliseert het groeiende belang van de site voor het onderwijs. Ze is een voorbeeld van al die leraren die hun vindingrijkheid inzetten om hun leerlingen te geven wat ze nodig hebben en die hun werk via KlasCement belangeloos delen ter inspiratie van anderen.”

Hans De Four, initiatiefnemer: “KlasCement is intussen gegroeid tot een wereldwijd pareltje voor het online uitwisselen van educatieve leermiddelen. Elk land heeft zijn initiatief, maar KlasCement is dankzij de steun van gedreven leerkrachten en de overheid uitgegroeid tot een enorm succesverhaal. Enkele Europese landen gebruiken onze website als inspiratie, we adviseren dergelijke websites zelfs wereldwijd, van Zuid-Amerika tot het Midden-Oosten. KlasCement bewijst zo ook dat de overheid succesvolle ICT-projecten kan uitbouwen.”

Bekijk de foto's van de viering van Elke Vander Elst

Bram Faems
Leerkracht
Dit is een openbaar leermiddel dat je zonder aanmelden kan bekijken.
Om dit leermiddel favoriet te maken, een score te geven of er op te reageren, meld je eerst aan.
Niveau en vak
niet niveaugebonden
Niet vakgebonden
Info
Artikel
Gepubliceerd: 12-11-2015
Nummer: 61215
Licentie:
Feedback
(1)
0 keer favoriet
0 reacties
1915 bezoekers
Categorie
Informatie - Bespreking
Trefwoorden
90.000gebruikerKlasCementpersbericht
Deelsites
Functie
Leerkracht (docent)
Directie (of lid van)
Taal
Nederlands
Onderwijssysteem
Vlaams
Laatste aanpassing
Els Govaerts 28.09.2017