Schoolverlatersrapport VDAB

In het schoolverlatersrapport worden pas afgestudeerden in Vlaanderen een jaar lang gevolgd in hun zoektocht naar een eerste job.

  • De studie beantwoordt de belangrijke vraag naar de tewerkstellingskansen die de verschillende studierichtingen bieden en geldt als een referentiewerk voor iedereen die op het punt staat een studiekeuze te maken.
  • Door een koppeling met de gegevens van het departement onderwijs en Syntra worden alle schoolverlaters opgevolgd (ook degenen die zich niet bij VDAB inschrijven). Hierdoor wordt een totaalbeeld van de aansluiting onderwijs-arbeidsmarkt verkregen.
  • De studie bevat heel wat praktische infolinks naar onder andere onderwijsaanbod, studietoelagen, kinderbijslag, solliciteren, wachttijden en uitkeringen.
  • De studie bevat de basisresultaten. Via een interactieve online toepassing kan je ook detailgegevens per studierichting bekijken.
Philip Lambrechts
Leerkracht, ICT-coördinator

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
aso 3e graad
bso 3e, 4e graad
kso 3e graad
tso 3e, 4e graad
PAV - MAVO - GASV - ASPV
hbo5
Info
Artikel
Gepubliceerd: 15-09-2017
Nummer: 75437
Categorie
Onderzoeksresultaat
Trefwoorden
afgestudeerdarbeidsmarkthorizonverruimingjobjob zoekenkinderbijslagloopbaanbegeleidingonderwijsonderwijsaanbodonderwijsloopbaanbegeleidingschoolverlaterschoolverlatersrapportsensibiliserensolliciterenSTEMstudiekeuzestudierichtingstudietoelageSyntratewerkstellinguitkeringVDABwachttijdwerkwerkzoekend