Apollo - 50 jaar maanlanding

Een halve eeuw geleden zette Neil Armstrong voet op de maan. In totaal twaalf astronauten zouden op onze naaste buur rondwandelen. De eerste maanlanding hield heel de wereld aan het tv - toestel gekluisterd, de laatste vlucht kreeg nog amper aandacht.

Na vijftig jaar is het zeker de moeite om eens terug te kijken op het Apollo - programma. Amerika deed met ruimtevaartprogramma’s zoals Mercury en Gemini ervaring op qua bemande ruimtevaart. Apollo zette de kers op de taart.

Over het Apollo-programma zijn al vele boeken geschreven en zullen er nog vele geschreven worden. Deze brochure is bedoeld als introductie op het hele verhaal, een kennismaking met raket en capsule, een gids langs het traject van de aarde naar de maan en terug. Maar ook een beknopte kennismaking met het onderzoek en de resultaten.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
lager 4e, 5e, 6e leerjaar
bulo
Wetenschappen en techniek
secundair 1e graad a en b
aso 2e, 3e graad
bso 2e, 3e, 4e graad
kso 2e, 3e graad
tso 2e, 3e, 4e graad
buso
Elektriciteit - ElektronicaKoeling en warmteMechanica - Pneumatica - Hydraulica - Meet- en regeltechn.MetaalTechniek (technologische opv.)Wet. en techn. tekenen - CADAardrijkskundeChemieFysicaPAV - MAVO - GASV - ASPVWiskunde
hbo5
lerarenopleiding
hogeschool
universiteit
basiseducatie
Wiskunde
secundair volwassenenonderwijs
Info
Artikel
Bijgewerkt: 06-05-2019
Nummer: 92466
Categorie
Praktijkvoorbeeld/verhaal Informatie - Bespreking
Trefwoorden
50 jaarApolloApollo 11ApolloprogrammaastronautbrochurecapsulemaanmaanlandingNeil Armstrongraketruimtevaartruimtevaartprogramma