Kaatje Klank : Praktijkonderzoek naar het stimuleren van het klankbewustzijn in de tweede kleuter

logo
Bron

Presentatie van een sessie op de studiedag School-hartje-onderzoek van 14 februari 2019.

Thema kleuters / Ontwikkeling van kleuters / Kaatje Klank: een praktijkonderzoek naar het stimuleren van het klankbewustzijn in de tweede kleuterklas 

We verkennen de methode Kaatje Klank, de achterliggende didactische principes en het bijhorende praktijkonderzoek. We leggen de link met de eigen onderwijspraktijk. We sluiten af met een discussie over de samenwerking tussen de onderwijspraktijk en de onderzoekers.

Sprekers
Dr. Lieve Van Severen is taaldocent, praktijkbegeleider, coördinator Praktijkonderzoek en bachelorproef. Zij is ook onderzoeker aan de opleiding Bachelor in het onderwijs: kleuteronderwijs. Zij coördineerde het praktijkonderzoek "Spreken verfijnen in de kleuterklas: Kaatje Klank".
Dr. Helena Taelman is taaldocent, onderzoeker en coördinator van de onderzoeksprojecten Kleutergewijs en Becerid aan de opleiding Bachelor in het onderwijs: kleuteronderwijs. Helena was copromotor van het praktijkonderzoek “Spreken verfijnen in de kleuterklas: Kaatje Klank” en “Stem op Taal”.

Doelgroep
Kleuteronderwijzers (2de en 3de kleuterklas), zorgondersteuners, leraren 1ste leerjaar, lerarenopleiders, onderwijsondersteuners, schoolleiders, (praktijk)onderzoekers

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan