De rol van familiale achtergrond van leerlingen in zorgtrajecten op school

logo
Bron

Presentatie van een sessie op de studiedag School-hartje-onderzoek van 14 februari 2019.

Thema gelijke onderwijskansen

In Vlaanderen hebben leerlingen met een lage socio-economische status en/of migratieachtergrond doorgaans een verhoogde kans op moeilijkheden tijdens hun schoolloopbaan. Hoewel je daarom zou verwachten dat deze leerlingen meer ondersteuning krijgen doorheen hun schoolloopbaan, wijzen onze resultaten op het tegendeel. In deze interactieve sessie gaan we in gesprek over de resultaten.

Spreker
Kathleen Bodvin, PhD, werkte als onderzoeksmedewerker bij het OBPWO-project over buitenschoolse hulp en toeleiding naar zorg. Recent finaliseerde ze haar proefschrift over de rol van familiale socio-economische status en etniciteit in zorg op school. Momenteel werkt zij op de Universiteit Antwerpen binnen EduBROn aan het Lesson Study project als onderdeel van het TALENT-project en schrijft zij een handboek rond leerlingenbegeleiding voor de lerarenopleiding.

Doelgroep
Leraren, zorgleraren, zorgcoördinatoren, interne leerlingenbegeleiders, CLB-medewerkers, schoolleider, buitenschoolse hulpverleners, pedagogische begeleidingsdienst, ondersteuningsteam.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan