Workshop : Beheer je wachtwoorden met 1Password

logo
Bron

Recent werd bekend dat er 2,2 miljard inloggegevens zijn gelekt via allerlei diensten. De kans is echter groot dat deze wachtwoorden aan veel meer diensten gelinkt staan. Juist daarom is het gebruik van meerdere wachtwoorden én een wachtwoordmanager zeer belangrijk.

Tot een paar jaar geleden was het voor mij een standaard om één wachtwoord op allerlei websites te gebruiken. Het onthouden van meerdere wachtwoorden is simpelweg een moeilijke taak, dus was enkel die optie voor mij nog open. Met de snelle opkomst van wachtwoordmanagers wist ik dat ik daar verandering in moest brengen, het was niet langer veilig om een wachtwoord voor al mijn diensten te gebruiken. Enerzijds door het groeiende aantal diensten die ik hedendaags gebruik, maar ook door mijn bewustzijn over privacy en veiligheidsgerelateerde onderwerpen. Sindsdien ben ik volledig overstag; het maakt mijn online-leven niet alleen veiliger, maar ook een stuk makkelijker. In deze workshop lees je alles over hoe je ‘moet’ werken met een wachtwoordmanager.

Lien Vandendoorent
Leerkracht, ICT-coördinator

Ontdek ook

Bekijk alle

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
niet niveaugebonden alle
 vak niet vakgebonden
Info
Soort Artikel
Publicatie07-06-2019
Nummer 93541
Categorie
ICT-tip
Trefwoorden
1Passwordmediawijsprivacyveilig internetveilig internetgebruikwachtwoordwachtwoordbeheerwachtwoordmanagerICT-eindtermenictopkcveilig online