School ♡ praktijkonderzoek: onderzoekservaringen en -resultaten delen

logo

Presentatie van een sessie op de studiedag School-hartje-onderzoek van 14 februari 2019.

Thema onderzoekende lerarenteams

We nemen je mee op weg naar praktijkonderzoek, uitgevoerd door leraren en leerlingenbegeleiders uit het basis- en secundair onderwijs. De cyclus voor praktijkonderzoek is onze gids voor onderweg.

Je krijgt een geleide wandeling langs verschillende praktijkonderzoeken en je kan de onderzoekers zelf prangende vragen stellen over het wat, waarom en hoe van het onderzoek.

Om af te sluiten, reflecteren we samen met enkele Nederlandse collega’s over praktijkonderzoek in het licht van schoolontwikkeling: nl. wat levert het op voor het schoolteam?

Sprekers
Janni Coopman, Monia Van Damme, Frederik Kazimoto, Barbara Kazimoto, Linde Reggers, Liesbet Coens staan zelf in de onderwijspraktijk als leraar en leerlingenbegeleider. Zij zijn studenten Schoolontwikkeling.
Mieke Meirsschaut is onderzoeker en docent aan de Bachelor-na-bachelor in het onderwijs: Schoolontwikkeling, Arteveldehogeschool Gent.

Doelgroep
Iedereen met interesse in praktijkonderzoek, van kleuter, lager, secundair tot hoger onderwijs. Ook wie vanuit een ondersteunende of leidende rol werkt in of met de school is welkom.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Gratis lesmateriaal en inspiratie

  • voor alle vakken en onderwijsniveaus
  • gemaakt en gedeeld door leraren en organisaties
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp
Al meer dan 20 jaar dé referentie voor tienduizenden leraren. Zo werkt het.
Registreer Veilig en gratis
Al lid? Meld aan