De invloed van locatie op het ontwikkelen van samenlevingen : Lessenpakket

logo
Bron

Het is de afgelopen jaren steeds duidelijker geworden welke impact de ontwikkeling van verschillende samenlevingen kunnen hebben op de planeet. De invloed van deze samenlevingen op het klimaat en de invloed van het klimaat op onze samenlevingen is de afgelopen jaren een veelbesproken onderwerp. Deze wisselwerking van samenleving-omgeving is echter geen nieuw gegeven en gaat veel verder dan enkel het klimaat.

In dit werk worden enkele van de meest bekende samenlevingen uit de geschiedenis onderzocht. Dit onderzoek tracht aan te tonen op welke manieren de omgeving een invloed kan uitoefenen op een groeiende beschaving.

De inhouden zijn verwerkt in een interactieve wereldkaart die de leerkracht kan integreren in een standaard lessenpakket of kan gebruiken voor één ICT-les per bestudeerde beschaving.

Deze bachelorproef van Michiel Schoofs wordt door PXL Education gedeeld in het kader van een project waarbij we bachelorproeven van studenten lerarenopleiding vlotter beschikbaar willen maken voor leerkrachten in de praktijk. Alle bachelorproeven kan je hier raadplegen.

Klara Leekens
Leerkracht

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Gratis lesmateriaal en inspiratie

  • voor alle vakken en onderwijsniveaus
  • gemaakt en gedeeld door leraren en organisaties
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp
Al meer dan 20 jaar dé referentie voor tienduizenden leraren. Zo werkt het.
Registreer Veilig en gratis
Al lid? Meld aan