Het hoe en waarom van de valse baard van de Sint : Sint wil vakantie

Wat gebeurt er wanneer Sinterklaas zijn baard moet afscheren? Dat kan je nalezen in het boekje Sint wil vakantie van Brigitte Mine. Een boek dat vooral in het derde en vierde leerjaar van de basisschool aanzet kan geven tot creatief stellen en waar een inventieve leerkracht honderd-en-één mogelijkheden ziet om taal actief en levend te maken.

Het verhaal ... Sint is moe en moet op dieet volgens Zwarte Piet. Alle lekkernijen worden hem ontzegd en de Sint verruilt zijn kasteel voor een vakantie bij een hele leuke oma en haar kleindochter. Die oma verruilt zijn tabberd voor een jeanstenue en gaat met de Goed Heilig Man ook naar de kapper die resoluut de schaar in de witte baard van Sint zet.

Sint geniet van zijn uitje en leert digitaal fotograferen en komt in aanraking met de gewone dingen waarvan hij het bestaan al lang vergeten was.

Dat Sint met een hanekam door het leven gaat, kan meteen al de aanzet geven tot een creales, terwijl de goedbedoelde dieettips van Zwarte Piet een plekje kunnen krijgen in het gezondheidsplan van de school

Sint wil vakantie is geschreven door Brigitte Minne en werd uitgegeven door De Eenhoorn. Adviesprijs € 13,95 - geschikt vanaf 8 jaar

 

 

Marc Gorremans
Leerkracht, Ander

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
lager 3e, 4e, 5e, 6e leerjaar
Muzische vormingNederlandsMens en maatschappij
Info
Artikel
Gepubliceerd: 16-09-2009
Categorie
Informatie - Bespreking
Trefwoorden
boekbesprekingSintSinterklaasvakantievalse baardZwarte Piettalen