Nascholingstraject Ge zijt zelf competent : Traject Poëzieposters in academie Izegem

Deze foto's kaderen in het nascholingstraject Ge zijt zelf competent! rond interdisciplinair werken in het Deeltijds Kunstonderwijs. Dit traject vond plaats in academiejaar 2013-2014 en werd geleid door Mooss, organisatie voor kunst- en erfgoededucatie. Mooss ging deze intense interdisciplinaire trajecten aan met vijf academies (Eeklo, Vilvoorde, Mechelen en Knokke-Heist).

De foto's zijn getrokken tijdens het traject Poëzieposters in de academie van Izegem. Dit traject ging over emoties en daaruit voortvloeiend ook poëzieposters. Via tekst- en poëziemateriaal werden verschillende emoties verkend en dieper op in gegaan.

Startend vanuit schilderijen van Guiseppe Arcimboldo, mochten de leerlingen daarop met groenten en fruit een gezicht maken met een duidelijke emotie. In een boterhamdoos kreeg je zo heel sprekende gezichten. Deze werden gebruikt om dialogen te schrijven. Vanuit de expressie van twee (foto’s van de) brooddoosgezichten werd een verhaaltje geschreven door de leerlingen woord en beeld. Deze zijn gespeeld vanachter een scherm met de foto’s van de gezichten als een soort stokpop. Op die manier is het voor alle leerlingen, ook zij die weinig of geen ervaring hebben met voordragen, een heel veilige manier van spelen en proberen.

In een volgende fase zijn er nog duidelijke emoties gekozen bij elk fruit-gezicht, en zijn er gedichten gezocht en geschreven. Daarvan is dan een geheel gemaakt zodat er een poëzieposter ontstond.

Mooss vzw
Organisatie

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan