Nascholingstraject Ge zijt zelf competent : Traject academie Mechelen

Deze foto's kaderen in het nascholingstraject Ge zijt zelf competent! rond interdisciplinair werken in het Deeltijds Kunstonderwijs. Dit traject vond plaats in academiejaar 2013-2014 en werd geleid door Mooss, organisatie voor kunst- en erfgoededucatie. Mooss ging deze intense interdisciplinaire trajecten aan met vijf academies (Eeklo, Vilvoorde, Mechelen en Knokke-Heist).

Dit traject in de academie van Mechelen was een project van een tekendocente die binnen haar eigen les experimenteerde met integreren van andere disciplines. Haar uitgangspunt was om vanuit een ander discipline haar les te beginnen om zo vervolgens toe te werken naar een beeldend resultaat. Het thema was stoute huisdieren.

De les begon met een geleide fantasie over een huisdier dat, wanneer de baasjes van huis waren, zich door het huis bewoog om allerlei dingen kapot te maken in verschillende kamers. Na het spelen van dit avontuur doken de kinderen vrijwel direct op hun tekenblad om een dwarsdoorsnede van het huis te tekenen met de ravage die het huisdier had achtergelaten.

Mooss vzw
Organisatie

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
dko alle
 vakken beeldende kunst, muziek, dans

lerarenopleiding alle
 vak
Info
Soort Beeld
Publicatie19-09-2014
Nummer 50142
Categorie
Foto
Trefwoorden
Academie MechelencompetentiecreativiteitdansGe zijt zelf competentkunst en cultuurkunsteducatieMoossmuzisch-creatieve vormingnascholingstrajectzang