De Vredesfabriek : Reizende tentoonstelling over vrede en vrijheid

Logo Toegevoegd door Tumult vzw op 20.08.2013
Fysiek materiaal

In De Vredesfabriek staan vijfitien machines met tientallen apparaten. De bezoekers produceren vrede en vrijheid. Met allerlei gereedschap ontdekken ze dat tolerantie grenzen heeft, dat vrijheid gebonden is aan regels, dat conflicten op verschillende manieren opgelost kunnen worden.

De metafoor van de fabriek impliceert een actieve houding. De bezoekers maken keuzes, voeren opdrachten uit en toetsen hun mening. In tweetallen vullen ze een routekaart in. De fabriekssfeer wordt ondersteund met licht- en geluidseffecten.

In de Vredesfabriek wordt het verband gelegd tussen oorlog en vrede, tussen verleden en heden. Maar gaandeweg komen de bezoekers er achter dat de tentoonstelling eigenlijk over hen zelf gaat, over eigen normen, houding en gedrag.

Ook jij kan 'De Vredesfabriek' huren voor een aantal weken, de voorstelling wordt in jouw gemeente geplaatst en op uw uitnodiging bezoeken schoolklassen deze interactieve voorstelling.

Info: g.visser@vredeseducatie.nl

De bestellingen voor België worden uitgevoerd door Tumult (Kon. Astridlaan 160, 2800 Mechelen: 0032-15-435696).


Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
Lager 3e graad
BuLO
Levensbeschouwing (Erkende godsdienst, Zedenleer)Sociale vaardighedenMens en maatschappij
Secundair 1e graad A en B
BuSO
Gedrags- en cultuurwetenschappenLevensbeschouwing (Erkende godsdienst, Zedenleer)Media en Communicatie + Sociale vaardighedenPolitieke en Sociale Wet. - MaatschappijleerPAV - MAVO - GASV - ASPV
Categorie
Tentoonstelling
Trefwoorden
conflictfabriekgrenzenhedenherinnringseducatiekiezennormenreizende tentoonstellingtolerantieverledenVredesfabriekvrijheidwaardenvrede
Thema
vrede