Picto Board : Automatisch dagschema voor je digibord

Voor (jonge) kinderen die extra nood hebben aan structuur is een dagschema een goed hulpmiddel om overzicht te krijgen over de dag. Picto Selector helpt je die dagschema's te maken op papier maar ook op je digibord.

Het gratis programma Picto Selector is al enkele jaren een hulp om snel en makkelijk dagschema's te maken en te printen. De handige zoekfunctie door de mee geïnstalleerde Sclera-pictogrammen helpt je bij het opstellen van je dag- of weekschema.

Leerkrachten die een digitaal bord in de klas hebben kunnen er voor kiezen om het dagschema te projecteren met Picto Board. Bijkomend voordeel is dat het programma de tijd kan lezen. Gebruikte je klokjes om aan te geven wanneer de activiteit begint, dan zal het programma dat tonen en een geluidje afspelen. Maar je kan ook een timer gebruiken die de minuten aftelt. 

Het programma past de grootte van de pictogrammen automatisch aan naargelang de grootte van het scherm. Dus je kan het Picto Board gerust in een hoekje van je scherm laten staan.

Zorg eerst dat je kenbaar maakt aan het programma dat je een geavanceerde gebruiker bent. Kies na het openen van Picto Selector > Menu Instellingen > Geavanceerde Gebruiker

Stap 1: Dagschema maken

Gebruik de pictogrammen en plaats klokjes of timers om de tijd aan te geven. Gebruik hiervoor de knop Klok Picto. Als het de eerste keer is dat je Picto Selector gebruikt, bekijk dan de hulpvideo's

Stap 2: Bewaren en openen in Picto Board

Na het maken van je dagschema klik je op Bewaren en zie de titel van het blad in de lijst aan de linker kant van het programma. Klik er met je rechter muisknop op en kies Open Picto Board.

Stap 3: Klik op de play-knop

Klik op de play-knop en het programma zal automatisch het huidige moment kiezen. Het programma zal een geluid afspelen en overgaan naar het volgende dagdeel op basis van de timer of klok.

Bram Faems
Leerkracht

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan