Vak / Leergebied
Niet vakgebonden
Onderwijsniveau
Niet niveaugebonden
Categorie
Syllabus - Cursus - Handleiding
Trefwoorden
ABNAlgemeen BelgischANcorrect Nederlandsjuiste woordnaslagwerkonderwijsonderwijstaalonderwijstermonderwijsterminologieschooltermschoolterminologiestandaardtaaltaaltaaladviestaalfouttaalgebruiktaalnormtaalzorgtaalzuiveringwoordenboektalen

Taal in het onderwijs : Naslagwerk

Foto Toegevoegd door Peter Debrabandere op 25.11.2010
Downloadbaar lesmateriaal

Meld aan om dit leermiddel volledig te kunnen bekijken.

Taal in het onderwijs - Van academicus tot zittenblijver is een normatief naslagwerk over het Nederlands in het onderwijs. Het is bedoeld voor onderwijzend en administratief personeel (van de kleuterschool tot de universiteit), directies, schoolbesturen, coördinatoren, studiebegeleiders, surveillanten, opvoeders, lerarenopleiders, pedagogen, onderwijskundigen, ambtenaren van het Vlaamse Ministerie van Onderwijs en Vorming en iedereen die beroepshalve met Nederlandstalig onderwijs in Vlaanderen te maken heeft. Het kan in het bijzonder dienstig zijn in de lerarenopleiding, zowel aan de universiteit als aan de hogescholen.

Zijn zowel monitoraat als mentoraat bruikbaar in de Nederlandse standaardtaal? Wat is tutoraat? Hebben leerlingen en studenten een lesrooster, een lessenrooster of een uurrooster? Kun je ook aan de middelbare school afstuderen? Wat is het verschil tussen atelier, werkplaats, practicum en praktijklokaal? Is het meervoud van kopie kopies of kopieën? Moeten leerlingen prenten in hun schrift plakken of kleven? Kunnen woorden uit de informele studententaal als gebuisd en (studenten)kot ook gewoon in de standaardtaal gebruikt worden? Moet je een leerling of student vragen om aan het bord te komen of om voor het bord te komen? Is er een verschil tussen corrigeren en verbeteren? Op die en nog veel meer andere vragen geeft dit boek het antwoord.

Auteur: Peter Debrabandere
Uitgeverij: ACCO, Leuven
Jaar van uitgave: 2010
ISBN 978 90 334 8038 6

Te bestellen via www.acco.be


Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou

  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.

Registreer nu

Veilig en gratis