Vak / Leergebied
Niet vakgebonden
Onderwijsniveau
Kleuter
Lager
Buitengewoon
Secundair
Categorie
Syllabus - Cursus - Handleiding
Lesvoorbereiding - Lesplan
Trefwoorden
beroepsonderwijseconomieeindtermenhandelinspiratiegidsleren ondernemenondernemenondernemend onderwijsondernemende klasprojectenondernemerondernemingszinontwikkelingsdoelzelfstandigsociale vaardighedenstudie- en beroepskeuze
Thema
studie- en beroepskeuze  sociale vaardigheden 

Inspiratie(gids) voor ondernemende klasprojecten

Logo Toegevoegd door Nick Hautekees op 19.09.2011
Downloadbaar lesmateriaal

Meld aan om dit leermiddel volledig te kunnen bekijken.

Het kenniscentrum Competento geeft nu al voor de tweede maal een gratis inspiratiegids voor ondernemende klasprojecten uit. Opnieuw hebben tientallen aanbieders hun initiatieven voor ondernemerschaponderwijs in dit jaarboek laten opnemen.
Leerkrachten, leerlingen en studenten kunnen er onmiddellijk mee aan de slag!

In het licht van de huidige economische realiteit wint de discussie over het gebrek aan ondernemerschap in Vlaanderen, en in het bijzonder bij de jongeren, aan belang. Zij zijn immers de werkende generatie van morgen. Een samenleving heeft in het belang van haar eigen voortbestaan ondernemende mensen nodig, meer dus dan alleen ondernemers in de maatschappelijk-economische betekenis van het woord. En dit bewustmakingsproces begint al van jongs af aan, in de opvoeding in het algemeen...en in opleiding en vorming in het bijzonder. Competentieontwikkelend onderwijs zorgt ervoor dat de talenten van jongeren worden (h)erkend, en dat zij ook de kansen krijgen om deze talenten maximaal uit te bouwen.

Meer en meer scholen in heel Vlaanderen en Brussel maken dan ook gebruik van de aangeboden initiatieven, zoals uit de evaluatie ervan duidelijk blijkt. Overigens niet alleen het secundair onderwijs, maar ook het basis- en hoger onderwijs komen in de gids ruimschoots aan bod.


Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou

  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.

Registreer nu

Veilig en gratis