Lespakket rond regels tijdens oorlogen en gewapende conflicten

Logo Toegevoegd door Jeugd Rode Kruis vzw op 15.04.2013
Downloadbaar lesmateriaal

Wil je in je klas de nodige aandacht aan de actualiteit schenken? Werk je rond de thema’s gewapende conflicten en oorlogen? Maak dan gebruik van de online module en bijhorende handleiding voor de leerkracht rond internationaal humanitair recht.

Ook in gewapende conflicten en oorlogen gelden regels. Deze regels zijn neergeschreven in het internationaal humanitair recht. Dat recht beschermt de personen die niet of niet langer aan de gevechten deelnemen en legt ook grenzen op aan de manier van oorlog voeren. Helaas is dit thema nog steeds brandend actueel.

Daarom ontwikkelde Rode Kruis-Vlaanderen een online module over het internationaal humanitair recht: Test je kennis.
Je leerlingen leren er meer over wat het internationaal humanitair recht inhoudt, wat de basisregels zijn en wanneer het van toepassing is. De volgende onderwerpen komen aan bod: culturele goederen, gevaarlijke krachten, vluchtelingen, gewonde strijders en journalisten.

Rode Kruis-Vlaanderen ontwikkelde ook een handleiding voor de leerkracht om in de klas met de online module aan de slag te gaan. De handleiding bevat o.a. concrete doelstellingen, een link met eindtermen, suggesties voor werkvormen en achtergrondinformatie.


Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
ASO 3e graad
BSO 3e, 4e graad
KSO 3e graad
TSO 3e, 4e graad
Geschiedenis - ArcheologiePAV - MAVO - GASV - ASPV
Categorie
Lesvoorbereiding - Lesplan
Klasactiviteit (taak, oefening in de klas)
Trefwoorden
conflictconflictgebiedgevechtgewapend conflictinternationaal humanitair rechtkrijgsgevangenelespakketoorlogRode Kruisstrijder