Vak / Leergebied
Duits
Onderwijsniveau
BSO - 2de graad
BSO - 3de graad
Categorie
Klasactiviteit (taak, oefening in de klas)
Trefwoorden
AufgabedigibordErkennen von BerufenGesprächehoffelijkheidHöflichkeitiTILTIWBoefeningoplossingenrestaurantrollenspelSmartsmartboardsprechenspreekvaardigheidsprekenübungwoordenschatWortschatzdigitaal bordSMART™ oplossingentalen

Erkennen von Berufen : Spreken

Logo Toegevoegd door iTILT op 26.04.2013
Downloadbaar lesmateriaal

Meld aan om dit leermiddel volledig te kunnen bekijken.

Met dit digibordmateriaal leren studenten gericht spreken (A2-B1-ERK). Dit lestraject werd ontwikkeld in het kader van iTILT. De Duitse omschrijving luidt:

Hier finden Sie Ideen und Anregungen zu Sprechaktivitäten im Unterricht. Das Ziel der Aufgaben besteht darin, die Schüler auf authentische Gespräche in verschiedenen Situationen vorzubreiten und die verschiedenen Formen der Höflichkeit zu wiederholen. Die Aufgaben liefern zuerst eine Übersicht von verschiedenen Berufen, in denen man die deutsche Sprache braucht. Dann gibt es eine Übung zu Ausdrücken und Wortschatz, die in drei ausgewählten Berufen gebräuchlich sind. In den abschliessenden Aufgaben sollen die Schüler die gelernten Redemittel in einem kreativen Kontext anwenden.

De verschillende stappen voor een optimaal gebruik vind je in het begin uitgelegd en in de tabbladen. Het is een notebookbestand maar het is ook als pdf te bekijken.


Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou

  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.

Registreer nu

Veilig en gratis