Vak / Leergebied
Gedrags- en cultuurwetenschappen
Politieke en Sociale Wet. - Maatschappijleer
Psychologie en Pedagogie
Onderwijsniveau
ASO - 2de graad
ASO - 3de graad
TSO - 3de graad
Categorie
Lesvoorbereiding - Lesplan
Trefwoorden
academisch zelfconceptbol wolcausale attributiesfaalangstfilmfragmentforumgedragswetenschappeninformatiebronnen zelfkennisonverwachte toetsOok getest op mensenportfoliorelaxatieoefeningenschoolse situaties faalangstsmartboardsoorten zelfbeeldwoordenwolkzelfbeeld

Zelfbeeld (academisch zelfconcept) en faalangst : Lesvoorbereidingen

Toegevoegd door Debby De Ruyter op 17.05.2014
Downloadbaar lesmateriaal

Meld aan om dit leermiddel volledig te kunnen bekijken.

In de eerste les wordt door middel van een stellingenspel, inductieve werkvormen en een portfolio-opdracht gewerkt aan het zelfbeeld (met name het academische zelfconcept) van en faalangst bij de leerlingen van een 5de jaar secundair onderwijs.

In de tweede les ligt de focus op faalangst. Leerlingen krijgen inhoudelijke kennis mee over faalangst en leren van elkaar hoe ze onder meer op school kunnen omgaan met faalangst. Ook wordt een fragment getoond van het programma Ook getest op mensen. Leerlingen krijgen in deze les ook een huistaak m.b.t. faalangst die ze mogen maken op een internetforum.

In de derde les komen de beide thema's (academisch zelfconcept en faalangst) samen. Na een aantal relaxatieoefeningen en de bespreking van de huistaak (internetforum), vindt er een valse onverwachte toets plaats (faalangst opwekken) en volgt er een luchtige afsluiter (bol wol).


Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou

  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.

Registreer nu

Veilig en gratis