Vak / Leergebied
[LO] Nederlands
[LO] Mens en maatschappij
Media en Communicatie + Sociale vaardigheden
Onderwijsniveau
Lager - 3de graad
A-stroom - 1ste graad
B-stroom - 1ste graad
DKO
Lerarenopleiding
Categorie
Syllabus - Cursus - Handleiding
Trefwoorden
animotoappsaugmented realityaurasmabibliotheekbibliotheekintroductieBrusselse bibliothekencomic strip itcultuureducatiedigitaal spelerfgoedinformatievaardighedeninspiratiebundellomapmediawijsmediawijsheidmuseamuzische vormingpixlr expressSm@rtbibsmartphonesmartschooltabletsvakoverschrijdende eindtermenvideopadWereldoorlog Italen

Sm@rtbib inspiratiebundel

Foto Toegevoegd door hilde lingier op 09.07.2014
Downloadbaar lesmateriaal

Meld aan om dit leermiddel volledig te kunnen bekijken.

Sm@rtbib is ...

... een spel, ontwikkeld door het Streekgericht Bibliotheekbeleid Brussel i.s.m. vzw Mediaraven, om jongeren in schoolverband (en vrije tijd) de diverse tools van de Brusselse openbare bibliotheken te tonen. De cultureel-educatieve componenten komen op een ludieke mediawijze manier aan bod.

… een ontdekkingstocht in de bibliotheek en op weg naar school. Met dit spel willen de Brusselse bibliotheken een brug maken naar het onderwijs en de jongeren prikkelen om met de verworven kennis en vaardigheden uit het spel verder aan de slag te gaan op school. Naast het spel zelf, wordt zowel een voor- als natraject voorzien.

Vanuit een centraal ganzenbord leiden we de jongeren naar digitale toepassingen, websites, kwalitatieve gecontroleerde informatie, etc. Hierbij worden kennis, vaardigheden en attitudes ontwikkeld in een omgevingsgerichte activiteit die hen helpt groeien tot actieve, kritische en participatieve burgers.

De doelgroep is 12-14 jarigen. Het spel kan tevens ingezet worden in een laatste graad van het basisonderwijs. Door de grote diversiteit van de 62 vragen inzake inhoud, creativiteit, tijdsduur en digitale middelen creëren we een grote flexibiliteit, waardoor het spel kan worden aangepast aan de behoeften van de klas.


Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou

  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.

Registreer nu

Veilig en gratis