Vak / Leergebied
PAV - MAVO - GASV - ASPV
Politieke en Sociale Wet. - Maatschappijleer
Nederlands
Onderwijsniveau
ASO - 3de graad
BSO - 3de graad
KSO - 3de graad
TSO - 3de graad
BSO - 4de graad
TSO - 4de graad
Categorie
Syllabus - Cursus - Handleiding
Lesvoorbereiding - Lesplan
Computeractiviteit (taak, oefening)
Trefwoorden
conflictsituatiegedragsregelgratishandleidinghumanitair rechtIHRinternationaal humanitair rechtJeugd Rode KruislespakketRode KruisRode Kruis-Vlaanderenvluchteling

Internationaal humanitair recht : Lespakket

Logo Toegevoegd door Rode Kruis-Vlaanderen op 01.09.2015
Downloadbaar lesmateriaal

Meld aan om dit leermiddel volledig te kunnen bekijken.

Ook in gewapende conflicten en oorlogen gelden regels. Deze zijn neergeschreven in het internationaal humanitair recht. Dat recht beschermt de personen die niet of niet langer aan de gevechten deelnemen en legt ook grenzen op aan de manier van oorlog voeren. Helaas is dit thema nog steeds brandend actueel. Daarom ontwikkelde Rode Kruis-Vlaanderen een online module Internationaal humanitair recht: Test je kennis.
Je leert er meer over wat het internationaal humanitair recht inhoudt, wat de basisregels zijn en wanneer het van toepassing is. De volgende onderwerpen komen aan bod: culturele goederen, gevaarlijke krachten, vluchtelingen, gewonde strijders en journalisten.

Rode Kruis-Vlaanderen ontwikkelde een handleiding voor de leerkracht om in de klas met de online module aan de slag te gaan. De handleiding bevat o.a. concrete doelstellingen, een link met eindtermen, suggesties voor werkvorm en achtergrondinformatie.


Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou

  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.

Registreer nu

Veilig en gratis