Vak / Leergebied
[LO] Anderstalige Nieuwk. - NT2
OKAN - NT2
NT2
OKAN
Onderwijsniveau
Lager
Secundair
Volwasseneneducatie
Categorie
Lesvoorbereiding - Lesplan
Klasactiviteit (taak, oefening in de klas)
Trefwoorden
Alfa NT2CBEinstructieinstructietaallees- en schrijfvoorwaardenNederlands als tweede taalOKANschooltaalschooltaalwoordTaalleren door HandelenTotal Physical ResponseTPRwoordenschatwoordenschat in de klasalfabetiseringtalen
Thema
alfabetisering 

Schooltaalwoorden en instructietaal : Voorbereidende les

Foto Toegevoegd door Janique Vanderstocken op 13.06.2016
Downloadbaar lesmateriaal

Meld aan om dit leermiddel volledig te kunnen bekijken.

In deze bundel vind je een voorbereidende les op een cursus NT2 voor cursisten die al wat Nederlands kennen, maar dit niet in een schoolse omgeving hebben geleerd.

Deze cursisten komen vaak in hogere modules terecht, maar ondervinden dan wel problemen omdat ze heel veel woorden en uitdrukkingen toch niet blijken te kennen. Woorden en uitdrukkingen die te maken hebben met schools leren (denk aan woorden zoals bordveger, krijt, pagina… of instructietaal zoals omcirkel, doorstreep, draai je blad om…).

Al deze dingen komen in hogere modules niet meer aan bod, omdat ze verondersteld worden gekend te zijn (ze worden immers aangebracht in de eerste module(s).

In één of twee voorbereidende lessen (voor de start van de modules waarin deze cursisten terecht komen) kan deze schoolse woordenschat en instructietaal makkelijk worden aangebracht. Hierdoor kunnen veel problemen voor deze cursisten voorkomen worden en zijn ze meteen mee met de groep.


Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou

  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.

Registreer nu

Veilig en gratis