Vak / Leergebied
[LO] Nederlands
[LO] Mens en maatschappij
[LO] Sociale vaardigheden
Onderwijsniveau
Lager - 1ste graad
Lager - 2de graad
Categorie
Klasactiviteit (taak, oefening in de klas)
Trefwoorden
filosoferengeloofgelovenGeneratie KKetnetkinderrechtenkinderrechtencommissariaatkinderrechteneducatieklasgepsrekKristel Verbekerecht om iemand te zijnrecht om samen te komen met anderenrecht op een eigen mening en op inspraakrecht op een gelijke behandelingrecht op veiligheid en beschermingreligiemensenrechtentalen
Thema
mensenrechten 

Generatie K Aflevering 10 : Ik geloof dus ik ben?

Logo Toegevoegd door Ketnet op 13.01.2017
Downloadbaar lesmateriaal

Meld aan om dit leermiddel volledig te kunnen bekijken.

In deze opdracht staan de leerlingen stil bij geloof en de verschillende vormen hiervan. Aan de hand van een klasgesprek verwoorden de leerlingen op een respectvolle manier hun mening en filosoferen ze over verschillende vragen rond geloof.

Info over dit lespakket

  • aflevering 10, Ik geloof dus ik ben;
  • leeftijd van zes tot negen jaar;
  • duur twee keer vijftig minuten.

Algemene info

Generatie K is een Ketnet-programma, gepresenteerd door Kristel Verbeke, dat kinderen aan het denken zet over zichzelf, over de maatschappij en over rechtvaardigheid. Aansluitend bij de verschillende afleveringen van Generatie K zorgde Vormen vzw voor kant-en-klare methodieken om met de behandelde thema’s aan de slag te gaan in de klas. De helft van die methodieken zijn gericht op leerlingen van 6 tot 9 jaar, de overige activiteiten spitsen zich toe op 9 tot 12-jarigen. De tijdsduur van deze methodieken varieert van 15 minuten tot een hele dag. Behalve enkele kennismakende methodieken rond kinderrechten zijn er ook thematische methodieken die gekoppeld worden aan de wekelijkse reportage: inleefoefeningen, eigen heldenverhalen, enz. 

De links naar de videofragmenten vind je terug in de lesbrieven en op Het Archief.


Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou

  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.

Registreer nu

Veilig en gratis