Vak / Leergebied
[LO] Mens en maatschappij
[LO] Sociale vaardigheden
Onderwijsniveau
Lager - 2de graad
Lager - 3de graad
Categorie
Klasactiviteit (taak, oefening in de klas)
Trefwoorden
alsjeblieftjegelukgelukkigGeneratie KKetnetkinderrechtenkinderrechtencommissariaatkinderrechteneducatieKristel Verbekeongelukkigrecht om iemand te zijnrecht om samen te komen met anderenrecht op een eigen mening en op inspraakrecht op een gelijke behandelingrecht op een gezinrecht op een goed levenrecht op spel, rust en cultuur

Alsjeblieftjes (2) : Is everybody happy?

Logo Toegevoegd door Ketnet op 20.01.2017
Downloadbaar lesmateriaal

Meld aan om dit leermiddel volledig te kunnen bekijken.

De leerlingen staan in deze opdracht stil bij gelukkig - en ongelukkig zijn. Ze leren dat je via kleine initiatieven andere mensen erg gelukkig kan maken.

Info over dit lespakket

  • Alsjeblieftjes (2), is everybody happy;
  • leeftijd van zes tot negen jaar;
  • duur zestig minuten (voorbereiding + uitvoering).

Algemene info

Generatie K is een Ketnet-programma, gepresenteerd door Kristel Verbeke, dat kinderen aan het denken zet over zichzelf, over de maatschappij en over rechtvaardigheid. Aansluitend bij de verschillende afleveringen van Generatie K zorgde Vormen vzw voor kant-en-klare methodieken om met de behandelde thema’s aan de slag te gaan in de klas. De helft van die methodieken zijn gericht op leerlingen van zes tot negen jaar, de overige activiteiten spitsen zich toe op negen tot twaalfjarigen. De tijdsduur van de methodieken varieert van vijftien minuten tot een hele dag. Behalve enkele kennismakende methodieken rond kinderrechten zijn er ook thematische methodieken die gekoppeld worden aan de wekelijkse reportage: inleefoefeningen, eigen heldenverhalen, enz.

De links naar de videofragmenten vind je terug in de lesbrieven en op Het Archief.


Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou

  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.

Registreer nu

Veilig en gratis