Van de wereld, beelden van beslotenheid en bevrijding : Educatief pakket

Logo Toegevoegd door PARCUM op 13.10.2017
Downloadbaar lesmateriaal

PARCUM maakte in het kader van de tentoonstelling Van de wereld een educatief pakket. Met dit gratis te downloaden pakket kan je als leerkracht zelf aan de slag.

Het pakket bestaat uit drie delen:

  1. Bereid je museumbezoek voor in de klas. Aan de hand van een klasgesprek bereiden de leerlingen zich voor op de thema’s die aan bod komen in de tentoonstelling.
  2. Tijdens hun bezoek ontdekken leerlingen het museum op eigen tempo aan de hand van een vragen- en opdrachtenbundel. De juiste antwoorden en interessante achtergrondinformatie is terug te vinden in de leerkrachtenhandleiding.
  3. Na afloop is een verwerkingsopdracht voorzien. Hierbij kan de klas gebruik maken van onze educatieve ruimte. Hier worden de thema’s uit de tentoonstelling bekeken in het perspectief van andere wereldreligies. Een mooie interreligieuze afsluiter.

De voordelen van het educatief pakket:

  • Je kiest zelf welke inhoud u interesseert en voor uw vak(ken) van toepassing is.
  • Wegens het vakoverschrijdend karakter van ons educatief pakket kan je samenwerken met andere leerkrachten: het werk wordt zo verdeeld en je kan je eigen accenten toevoegen.
  • De praktische handleiding maakt het pakket toegankelijk voor zowel ervaren leerkrachten als voor leerkrachten die hun eerste excursie plannen.
  • Je hoeft geen gids te boeken, wat de kosten kan drukken.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
ASO 2e, 3e graad
KSO 2e, 3e graad
TSO 2e, 3e graad
Gedrags- en cultuurwetenschappenGeschiedenis - ArcheologieLevensbeschouwing (Erkende godsdienst, Zedenleer)Politieke en Sociale Wet. - MaatschappijleerWijsbegeerte en MoraalwetenschappenNederlands
Categorie
Lesvoorbereiding - Lesplan
Klasactiviteit (taak, oefening in de klas)
Trefwoorden
Abdij van ParkbeeldBeelden van beslotenheid en bevrijdingbeslotenheideducatief pakketisolementkloosterkloostergemeenschapVan de wereld