Bellewaerde : Attracties en technologie

foto van El Volador

Klasbundel rond attracties als voorbereiding (of naverwerking) bij een bezoek aan Bellewaerde. 

El Volador is een familieattractie voor jong en oud in Bellewaerde. In tegenstelling tot de wat ruigere attracties, ga je als bezoeker niet overkop. Als bezoeker neem je plaats op één van de veertig zitjes in de gondel rond de mast en hou je je goed vast. Langzaam stijgt de gondel draaiend tot z’n hoogste punt.  Daarna tuimelt de toren zijdelings van links naar rechts. De gondel zelf draait ondertussen ook om zijn eigen as. Hierdoor ervaar je een kriebelend gevoel. 

De G-krachten zijn verantwoordelijk voor het kriebelend gevoel in je buik, wanneer de attractie kantelt. De G in G-kracht staat voor gravitatiekracht of zwaartekracht. Je ondergaat een positieve G-kracht als je in de gondel gedrukt wordt. Een negatieve G-kracht ondervind je wanneer je naar beneden gekanteld wordt.

Houdini

Dit huis is een eerbetoon aan Houdini, de beroemdste boeienkoning ter wereld. Handboeien, kisten, uit alles kon de legendarische illusionist ontsnappen. En nu, jaren na zijn overlijden, is hij zelfs aan de dood ontsnapt. 

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?
Bellewaerde
Organisatie

Ontdek ook