Bacongo Limburg: Educatief pakket bij de expo


Dit educatief pakket hoort bij de (digitale) tentoonstelling Bacongo Limburg, een initiatief van Het Stadsmus (Hasselt).

Het pakket laat leerlingen op een evenwichtige en meerstemmige manier het Belgisch-Congolese verleden ontdekken, met aandacht voor de kolonisator en de gekoloniseerde en brengt een stukje actuele geschiedenis tot leven in jouw klas. Dit doe je aan de hand van een voorbereidende lesmap, een virtuele expo, een digitaal bezoek aan de expo Bacongo Limburg, een reportageopdracht en een debat.

De voorbereidende lesmap maakt de leerkracht wegwijs doorheen de Belgische koloniale geschiedenis om de eigen voorkennis bij te spijkeren of om het thema in de klas te introduceren. In de reportageopdracht gaan je leerlingen op een creatieve manier met het expomateriaal aan de slag en maken audiovisuele reportages over de voornaamste thema's uit de expo. Nadat de leerlingen hun reportages afgewerkt hebben, worden in een naverwerkingsles alle filmpjes aan de klas getoond en wordt erover gedebatteerd in klasverband.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?
Musea Hasselt
Organisatie

Ontdek ook