Team Mortis, De Slaventocht: Lesidee bij het boek


Team Mortis is een spannende spionagereeks voor jongeren. De boeken volgen de zestienjarige Erika Storm, die al op heel jonge leeftijd haar ouders verloor en haar vrienden Felix, Andreas en Nielsen, haar neef. De vier jongeren maken deel uit van een uiterst geheim Europees proefproject. Ze moesten alle banden met hun vorige leven verbreken, hun vrienden en kennissen voorgoed achterlaten. Ze leven nog, maar op papier zijn ze dood. Samen voeren ze undercovermissies uit over heel Europa.

Over De Slaventocht

De Noorse tienersterren en influencers, Livia Holt en Finn Thorsen, worden ontvoerd en zijn beiden gedoemd te sterven tijdens een luguber spelletje. Slechts één van hen kan aan de dood ontsnappen, maar alleen als de ander bereid is om zijn leven te geven voor zijn geliefde. De hoop dat het om een eenmalige vergelding gaat, vervliegt al snel. Nadat opnieuw twee geliefden de dodelijke test moeten doorstaan, krijgt een derde slachtoffer een vreemde post op haar social media. Ruth Bentzen kan op dat moment nog niet weten dat ze binnen 48 uur dood zal zijn. Teamleider Celine Schield zit met de handen in het haar. Het enige lid uit haar team dat snel genoeg kan infiltreren om bij het volgende slachtoffer in de buurt te komen, wordt actief gezocht voor moord en is voortvluchtig. Kunnen de jongens uit Erika’s ex-team haar snel genoeg vinden? En is het wel een slim idee om het tienermeisje in te schakelen? De risico’s en de inzet waren voor Erika nog nooit zo hoog…

Ine Desplinter las De Slaventocht en gebruikte het boek in haar lessen in de eerste graad van het secundair onderwijs. Met de tips in de lesvoorbereiding kan je met het boek aan de slag in jouw klas.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?
Uitgeverij Pelckmans
Organisatie

Ontdek ook