Expressief spreken : Bundel met lesideeën


In deze lesfiches spelen de leerlingen hun tekst met heel wat verschillende emoties.

  1. Bij de lesfiche rond de 3 stoelen, 3 emoties spreken de spelers de opgelegde zin uit met de emotie die bij de stoel past.
  2. Bij de lesfiche rond de doorgeefcirkel is het de bedoeling dat de spelers een zin uitspreken in een emotie die klein begint en vervolgens zeer extreem groot eindigt. Daarnaast wordt er ook geoefend op het exacte overnemen van een emotie in een zin.
  3. In de derde lesfiche worden de leerlingen uitgedaagd om een woord te gebruiken in de emotie van een verhaal. 
  4. In de lesfiche rond titels van boeken, gaan de spelers hun verzonnen titels van een boek zeggen in de emotie van een bepaald soort verhaal: een thriller, een romannetje ...
  5. Bij de volgende lesfiche rond 7 zinnen, 7 wijzen, gaan de spelers een opgelegde zin in een opgelegde emotie spelen. Dit kan ook het begin zijn van een improvisatie.
  6. In de zesde lesfiche is het de bedoeling dat alle spelers een stukje van een sprookje krijgen en dat ze hun sprookje gaan vertellen op een bepaalde manier, bv. alsof ze ondertussen een ijsje aan het eten zijn. 
  7. In de laatste lesfiche gaan de spelers hun tekst vertellen met een bepaald beeld voor zich. Zo kunnen ze hun tekst zeggen als bv. een regendruppel op een vensterbank.

Dit leermiddel maakt deel uit van de dramabouwdoos van De Spreekkamer.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?
De Spreekkamer
Organisatie

Ontdek ook