27. Spellingsregels ontdekken en inoefenen : ICT op het menu

Om correct te kunnen schrijven is het noodzakelijk dat leerlingen stapsgewijs de spellingsregels aanleren. Eenmaal zij bepaalde spellingsregels onder de knie hebben start de belangrijke oefenfase.

Met Excel kunnen oefenlijsten aangemaakt worden waarbij de leerling onmiddellijk feedback krijgt. Deze feedback kan op twee wijzen gebeuren: men kan de oplossing geven maar men kan ook de leerling wijzen op het foute antwoord en hem aanzetten tot verbeteren van het gegeven antwoord.

Met PowerPoint kan men eerder bepaalde spellingsregels herhalen en erg visueel voorstellen met een paar bijhorende oefeningen.

Met het freewareprogramma SpelWel heeft men een volledig overzicht van alle spellingsregels met enkele bijhorende oefeningen, mooi gerangschikt volgens thema. Dit pakket kan blijvend dienen als naslagwerk bij twijfel of als huiswerktool.

Lies Van Laere
Leerkracht, ICT-coördinator

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
lager 1e, 2e, 3e, 4e, 5e, 6e leerjaar
NederlandsICT
Info
Downloadbaar lesmateriaal
Bijgewerkt: 28-04-2009
Categorie
Computeractiviteit (taak, oefening)
Trefwoorden
dicteeeindlettergesloten lettergreepictmenuictmenulomeervoudopen lettergreepschrijvenspellingspellingsregeltegenwoordige tijdverdubbelingverleden tijdvoltooid deelwoordwerkwoordtalen