Gezond gebeten voor Yummies : Praktische informatie over gezonde voeding en gezonde eetgewoontes voor lagereschoolkinderen


Kinderen tussen zes en twaalf jaar zijn echte speelvogels. Het is hun manier om de wereld volop te leren kennen, ook die op hun bord. Ideaal dus om hen spelenderwijs onder te dompelen in het fantastisch rijke en lekkere universum van gezond eten. Handvaten bieden om kinderen op een speelse manier gezond te leren eten, dat is de opzet van deze brochure.

Het boekje Gezond gebeten voor Yummies biedt praktische informatie over gezonde voeding en gezonde eetgewoonten voor kinderen tussen zes en twaalf jaar. Jef, Cherry, Sterre, Amir en Line zijn ‘Yummies’ die de ouders en kinderen mee doorheen het boekje gidsen. Zij geven zelf interessante weetjes, tips en ontdekspelletjes.

Kinderen brengen veel tijd door op school. Als het om gezonde voeding gaat, speelt ook de leerkracht een belangrijke rol. Zij kunnen in de klas ook zelf aan de slag met Gezond gebeten voor Yummies.

Het boek Gezond gebeten voor Yummies is gratis te bestellen maar ook beschikbaar in een interactieve vorm om online te doorbladeren of te downloaden. We volgen de algemene voedingsaanbevelingen op de voet en houden alle informatie up-to-date in de online versie.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?