EDUbox Identiteit: Lespakket


In deze EDUbox bespreek je samen met je leerlingen het thema identiteit, hoe ons zelfbeeld wordt gevormd en welke factoren een impact hebben op de manier waarop we naar onszelf kijken. Iedereen doorloopt dat proces, maar we doen het allemaal op onze eigen manier. En bij sommigen loopt het niet  van een leien dakje. Wat als je het moeilijk vindt om jezelf te zijn?   

We hebben allemaal bepaalde referentiekaders en krijgen al eens te maken met stereotypen en labels. Identiteitsvorming is dus een verhaal van iedereen, van jong en oud. Deze EDUbox focust op nuance en verbinding. Want door verbinding te maken met anderen, met muziek, met sport, … ontwikkel je je identiteit en kan je beter jezelf zijn. Tegelijkertijd krijg je meer begrip voor anderen.  

Dit kant-en-klaar lespakket geeft leerkrachten de kans om het thema identiteit op een veilige en comfortabele manier te bespreken in de klas. Concreet bestaat de EDUbox uit vijf delen waarmee jongeren stap voor stap meer inzicht krijgen in het proces van hun identiteitsontwikkeling.  

De video's kwamen tot stand met medewerking van de  ambassadeurs van DWW: Kawtar Ehlalouch (24), Stéphan Tanganagba (23) en andere DWW-ambassadeurs en van Steffie De Baerdemaeker, onderwijsconsulente gespecialiseerd in identiteit en diversiteit. 

Gebruik

Met de EDUbox kunnen leerlingen in groep zelfstandig aan de slag maar er is ook een individueel leerpad in de vorm van een interactieve videoles.

In deze EDUbox is een foto-appplicatie voorzien: in REFLECTOR krijgen leerlingen de opdracht foto's te nemen rond thema's die in de EDUbox worden aangeboden. Dit kan in de klas gebeuren maar is uiteraard buiten de school veel gemakkelijker te organiseren. 

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?
VRT
Organisatie

Ontdek ook