Digitaal leren in de pandemie: best practices uit het handboek


Tijdens het academiejaar 2020-2021 gaf de wereldwijde pandemie de Europeana-gemeenschap van opvoeders de kans om relevanter te worden in hun werk om digitale cultuur te integreren in leerpraktijken en om nog verder te groeien. Evenementen zoals de Europeana Education Competition 2021 en de nieuwe MOOC Digital Education with Cultural Heritage creëerden extra online mogelijkheden voor professionele ontwikkeling, waardoor Europeana openstond voor nog meer docenten die geïnteresseerd zijn in het gebruik van digitale technologieën en nieuwe pedagogieken met hoogwaardige inhoud.

Europeana Education en European Schoolnet hebben dit handboek gemaakt om de beste praktijken van het jaar te laten zien en om collega's in heel Europa te helpen innovatief kant-en-klaar educatief materiaal te vinden. We hebben er alle vertrouwen in dat deze bronnen docenten de komende schoolperiode zullen ondersteunen bij online, offline en hybride onderwijs- en leeromgevingen.

Dit handboek is geïnspireerd op de Teaching with Europeana Blog en richt zich net als de Blog op acht onderwerpen: Kunst, Diversiteit en Inclusie, Milieu, Geschiedenis, Taalvakken, Muziek, Filosofie, STEAM (STEM + Arts). Het deelt leerscenario's (LS) en implementatieverhalen (SoI) die niet alleen betrekking hebben op een onderwerp, maar ook innovatieve technieken, methodologieën, sleutelcompetenties en meer introduceren.

We hopen dat u dit handboek zowel online als offline kunt implementeren en dat het nuttig en nuttig zal zijn voor uw onderwijsactiviteiten!

U kunt het handboek downloaden in het Engels, Duits, Spaans, Frans, Italiaans, Pools, Portugees, Roemeens en Turks en een interactieve versie verkennen.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?
Europeana Foundation
Organisatie

Ontdek ook