Tournée Amicale, een podcast over vriendschap met gratis lesfiche


In deze les staat vriendschap centraal.  Kunnen vriendschappen veranderen na verloop van tijd? Moet je investeren in je vrienden? Is het belangrijk om samen te kunnen lachen én huilen? Kan je vrienden maken in het buitenland? En wat verwacht je van elkaar? De les is opgebouwd rond de podcast Tournée Amicale.

Tournee Amicale is een podcast over vriendschap voor en door jongeren van 16 tot 26 jaar. In deze podcastreeks gaat Linde Merckpoel in gesprek over vriendschap met telkens 2 jongeren. Zij delen in 5 afleveringen hun wijsheden, inzichten en ervaringen. Want sharen is caren. Dankzij tips en getuigenissen kunnen jongeren eigen ervaringen beter relativeren, normaliseren en veerkrachtig op zoek naar manieren om nieuwe vrienden te maken en vriendschappen te onderhouden.

Lesopbouw

De lesfiche is zo opgebouwd dat je met 1 podcast aan de slag kan of met de 5 podcasts tegelijkertijd. De lessen en oefeningen zijn gericht gericht op 4 pijlers: woordenschat, luisteren, spreken, reflecteren.

Podcastmakers en inhoud

  • Podcast 1: Floor Denil (26) en Mo Dewaele (19) over beste vrienden en eerlijkheid.
  • Podcast 2: Helena Lambrecht (20) en Amber Declercq (23) over framily en buitenlandse vrienden
  • Podcast 3: Amir Bachrouri (18) en Kato Marynissen (20) over oude en nieuwe vrienden, verliezen van vrienden en verwachtingen.
  • Podcast 4: Sam Carton (19) en Johannes Hermans (21) over vrienden maken en behouden (al dan niet met robotbeen/autisme), samen lachen en samen huilen.
  • Podcast 5: Senne Misplon (22) en Ferre Noyez (16) over zelfde en andere meningen, verwachtingen en real life vs online vrienden.
     

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?
joetz vzw
Organisatie

Ontdek ook