Klimaatbeleid van Europa: een Peer Parliament houden


Het toekomstige klimaatbeleid van Europa zal alleen slagen als we het voor mensen en met mensen ontwerpen. In het kader van het Europees Klimaatpact nodigen wij je uit om met je leerlingen een Peer Parliament te houden en belangrijke onderwerpen te bespreken vanuit het perspectief van hun dagelijks leven:

  • Hoe we ons verplaatsen en verplaatsen (duurzame mobiliteit)
  • Hoe we energie groen en eerlijk maken (duurzame energie)
  • Hoe we eten en consumeren (duurzame consumptie)

Na de discussie moet je met je groepje stemmen over de beste oplossing voor het probleem. Nadien geef je het resultaat in op de website en upload je een groepsfoto om te bewijzen dat het Peer Parliament heeft plaatsgevonden.

De meningen worden vervolgens verzameld en samengevoegd met de resultaten van alle Peer Parliaments in heel Europa. Het secretariaat van het Klimaatpact zal vervolgens een verslag opstellen en aan de Europese Commissie voorleggen, alvorens het met beleidsmakers te bespreken. Bovendien zullen de resultaten als input dienen voor de Conferentie over de Toekomst van Europa (Conference on the Future of Europe). De leerlingen hebben dus een rechtstreekse impact op het beleid van Europa.

Het lesmateriaal is vertaald in maar liefst 23 talen, waaronder ook het Kroatisch. 

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?
Organisatie, firma, vzw