Gesproken strip maken : Creatief gebruik van Photo Story 3

In deze workshop leg ik uit hoe je een leuke taalactiviteit (onderdeel spreken) kan koppelen aan ICT. We maken een gesproken strip. 

De software die we gebruiken is gratis en ook qua benodigdheden is de opdracht beperkt. Leuk is dat je kan variëren in de aandacht die je geeft aan het afwerken. Je kan vrij snel een leuk resultaat behalen, maar je kan ook meer aandacht geven aan afwerking en detail als daar tijd voor is.

Als je het eens uitprobeert zal je merken dat het eigenlijk helemaal niet moeilijk is. Het programma dat we zullen gebruiken is – volgens mij - een van de beste programma's die Microsoft ooit maakte: Photo Story. Dit gebruik je normaal gezien om een fraaie diavoorstelling te maken van foto’s.

Met behulp van de voiceoverfunctie gaan we echter de strip tot leven brengen. Uiteraard kan je ook een prentenboek, of zelfgemaakte tekeningen van leerlingen gebruiken.

Nog één woordje van waarschuwing: let op voor het schenden van auteursrecht, wanneer je bestaande strips of boeken gebruikt.

Bram Faems
School/onderwijs

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
lager 3e, 4e, 5e, 6e leerjaar
ICT
Info
Downloadbaar lesmateriaal
Bijgewerkt: 30-01-2012
Categorie
Computeractiviteit (taak, oefening)
Trefwoorden
creatiefgesproken stripniveaulezenPhoto Storysprekenstripsstripverhaaltalen