Duurzame campus: Studentenparticipatietraject


Samen bouwen aan een duurzame campus. Dat is de niet mis te begrijpen titel van deze bundel. Het is een praktische handleiding voor een kortlopend studentenparticipatietraject op jouw campus.

‘Studentenparticipatie’? Inderdaad. Dit traject ga je met een (grote) groep studenten aan. Want in dat jong talent zitten vast veel ideeën om de campus – waar ze zelf zoveel tijd doorbrengen –duurzamer te maken. En uiteraard spelen ze er zelf een belangrijke rol in.

Klaar om met je studenten in zee te gaan? Met deze brochure begeleiden we jullie stap voor stap om duurzame oplossingen te bedenken, te onderzoeken op haalbaarheid en te realiseren.

Dit traject werd in piloot uitgerold en ontwikkeld in samenwerking met hogeschool VIVES binnen de opleiding Business Management & Entrepreneurship. Onze hartelijke dank gaat uit naar het docententeam dat dit met hart en ziel mee vormgaf. We hopen dat dit ook jouw collega’s kan inspireren tot actie, en hopen dat jullie er net zoveel plezier aan beleven als wij! 

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?
Vlaanderen Circulair
Organisatie

Ontdek ook