All Children All Right(s): Handleiding


Dit is de handleiding van het interactieve educatieve pakket rond kinderrechten: All Children All Right(s), dat ontwikkeld werd door Mobile School, in samenwerking met Uit de Marge, European Playwork Association en ARSIS. De toolkit werd ontworpen om leerkrachten, opvoeders, jeugdwerkers en iedereen die met kinderen en jongeren werkt te ondersteunen bij het versterken en beschermen van kinderrechten. 

Deze handleiding bevat verschillende activiteiten en spelen die gebruikt kunnen worden om kinderen en jongeren te leren over hun rechten, hen te ondersteunen in het ontwikkelen van vaardigheden en kennis en hen aan te moedigen actie te ondernemen om hun rechten en die van anderen te versterken.

De activiteiten en spelen staan gerangschikt volgens de verschillende dimensies van kinderrechten: provisie, protectie en participatie (zoals gedefinieerd in het VN-Verdrag inzake de Rechten van het Kind). Elk hoofdstuk focust op een specifieke dimensie en bevat een introductie in de dimensie, activiteiten voor kinderen en jongeren en activiteiten over of met plichtsdragers. Ook werden elf educatieve posters ontwikkeld, die betrekking hebben op de verschillende dimensies en die gratis gedownload kunnen worden op het spelplatform StreetSmart Play. De activiteiten en spelen die gekoppeld zijn aan deze posters staan als eerste vermeld in elk hoofdstuk. Voor elke dimensie zijn er ook extra energizers ter beschikking.

Misschien heb je de vijf hoofdpersonages op de voorpagina van de handleiding opgemerkt? Julia, Anna, Priya, Fredrick en Ibrahim nemen je mee door de verschillende kinderrechten en het leermateriaal dat werd ontwikkeld. Wil je ze beter leren kennen? Luister dan naar hun audioverhalen via de QR-codes op onze educatieve posters.

De handleiding kan een waardevolle bron van informatie zijn voor iedereen die met kinderen en jongeren werkt, en dat deze bijdraagt aan een beter begrip en een versterking van de kinderrechten.

PS: Elk hoofdstuk van de handleiding heeft een aparte kleur aan de zijkant, zodat je ze makkelijk uit elkaar kan halen. Ga je liever aan de slag met één apart hoofdstuk in plaats van met de hele manual? Dan kan je dat hoofdstuk apart downloaden op de website van de toolkit. 

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?
MobileSchool vzw
Organisatie

Ontdek ook